6.5.13

Ovečková akcia v Trutnove

Ovečkovo-pradiaco-pletacia akcia "Back to back", či "Ze zad na záda" v češtině,  sa tentoraz uskotočnila v Trutnove v rámci 8. ročníku dračích slávností. Boli sme tak "pracovne" priasť a pliesť a tak okrem prechádzajúceho doobedného sprievodu drakov a účasníkov a obzretia pár stánkov v našom okolí na nábreží nič iného zo slávností nestihli. "Back to back", ako si možno pamatáte, spočíva v ostrihaní ovečky a spradení jej vlny a upletení svetru presne podla predpísaného vzoru 8-členným týmom (strihač a 7 priadiek a zároveň pletačiek) v čo najkratšom čase. 
Časový rekord z Pelhřimova v roku 2010 sme síce neprekonali (chýbali nám k tomu 2 hodiny a 18 minút), ale akcia to bolo veľmi pekná! Moc sme si ju užili! Vďaka všetkým účastníkom aj sponzorom!
A ešte jedna kolovrátková zaujímavosť, spoločnosť Danar predvádzala na slávnostiach historické remeslá a medzi nimi aj pradenie na tomto spriadaciom kole, predchodcovi kolovrátku z 15. storočia. 
Informačná tabuľka: Danar

Žiadne komentáre:

Z festivalu vlny v Lipsku

Včera sme sa vrátili z festivalu vlny , ktorý sme si ano vždy velmi užili... a niečo sme si aj priviezli. Pár obrázkov pre inšipiráciu prikl...