25.5.13

Z noci kostolov

Naša pražská noc kostolov sa tentokrát konala výhradne na pravom brehu Vltavy. Začali sme v malom kostolíku Narození Panny Marie v Michli (1), presunuli sa do Vršovíc, do kostola sv. Václava (2) a Husova sboru v Moskevské ulici (3). Nasledovali Vinohrady: s kostolom ČCE v Korunní (4) a modlitebnou BJB na Vinohradskej ulici (5). Najvačšie prekvapenie nás čakalo na Žižkově v podobe Betlémské kaple, schovanej v Prokopovej ul. (6) a kostola sv. Anny v Tovačevského (7). 
Po riadkoch zľava: 2, 2, 3, 6, 4, 7, 6, 4, 7
Hneď vedľa kostola sv. Anny, už na nám Barikád sme nakukli do Žižkova sboru (8), chystalo sa tam nejaké predstavenie. Posúvame sa na Staré Město na krátku návštevu kostola sv. Havla (9) v Havelskej ul. a o pár uličiek ďalej absolvujeme moc pekný koncert zboru Pueri gaudentes v rotunde Nalezení sv. Kříže (10). 
Po riadkoch zľava: 5, 9, 8, 10, 10, 11, 12, 12, 11
Naše posledné kroky viedli do kostolov sv. Vojtěcha vo Vojtěšskej ulici (11) a sv. Michala v Jirchářích (12). Pred polnocou sme už boli doma. Taká bola naša tohtoročná noc kostolov :-)

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

no, teda... masovosťou za rekordy... súťaživosť aj cez Noc kostolov ... a dokonca aj video... no, gratulujem...

TH povedal(a)...

:-)

Z festivalu vlny v Lipsku

Včera sme sa vrátili z festivalu vlny , ktorý sme si ano vždy velmi užili... a niečo sme si aj priviezli. Pár obrázkov pre inšipiráciu prikl...